Monday, April 11

Infinity: Bir Sci-Fi Savaş Oyunu

Infinity logoBlogu boşladığım dönemde Warhammer'den başka bir savaş oyununa daha sardırdım. Kulüpte hasıl olan, az minyatürle kısa zamanda oyun oynayıp bitirme eğilimine bir çözüm olarak skirmish bir oyuna başlamaya karar verdik. Kulüpten arkadaşım Mereghost'un araştırmaları sonucu, Infinity ve Malifaux arasında bir seçim yapıp Infinity'i tercih ettik.

Infinity, İspanyol Corvus Belli firmasının çıkardığı, sci-fi bazlı bir savaş oyunu. Kuralları ücretsiz olarak indirilebiliyor, ayrıca güzel de bir wikisi war. Oyunun kuralları ve oynanışı hakkında genel bilgi edinmek için güzel videolar da hazırlamışlar, bir göz atın derim.

Infinity ordularından tercihim Ariadna oldu. Bu ordu, bulunan bir "worm hole"den geçip, oradaki bir gezegeni kolonize etmek için yol çıkan bir konvoyun ilk gemisi olan SS Ariadna'nın taşıdığı öncüler aslında. SS Ariadna'dan sonra worm holeden geçecek uzay gemisi worm holeyi çökertince kaderleriyle başbaşa kalan bu tayfa, hedefledikleri gezegene yerleşip, hayatta kalmaya yönelik bir yaşam tarzı benimsemişler. Hayatta kalmanın en önemli dürtü olduğu her toplumda olduğu gibi teknolojik ilerleme, bilim ve sanatın çok da ilerlemediği bir "medeniyet" durumunda Ariadna şu anda. İlk koloniciler olarak, aralarında Ruslar'dan Fransızlar'a, İskoçlar'dan Amerikalılar'a pek çok ülkeden insanın bulunduğu Ariadna ordusu, düşük teknolojisine rağmen üstün kamuflaj yeteneklerine sahip, ucuz askerlerden oluşan, keyifli bir ordu.

İleride Infinity'den daha çok bahsedeceğim. Şimdilik Ariadna kurtuluş örgütü'nün elemanlarının fotoğraflarıyla idare edin:

0 comments:

Post a Comment